keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Die Briefe aus Finnland

Koska olemme Sveitissä vain väliaikaisesti, niin olemme pysytelleen kirjoilla Helsingissä. Suomen postit siis ohjautuvat vanhaan osoitteeseen ja remontissa olevaan asuntoon, josta vuokraisäntäni Karri ystävällisesti aina lähettää kirjeet ja lehdet eteenpäin meille.

Karri on myös pistänyt aina mukaan salmiakkia tai muuta hyvää. Lisäksi meitä ovat ilahduttaneet Karrin Helsinki-kortit. Kiitos vaan sinne!

Tänään saapui Karrin lähetyksen lisäksi postia isältäni. Hän oli kirjoitellut kortin lähestyvän syntymäpäiväni kunniaksi. Lisäksi mukana oli Maaseudun Tulevaisuuden Kantri-liite, jossa isääni oli haastateltu Ammatistaan ylpeä -juttusarjaan:
"Kerran kylväessäni huomasin töyhtöhyypän pesän, missä oli juuri poikaset kuoriutumassa. Ensin tuli yksi, kohta toinen ja kolmas. Ihan näin, kun se poikanen koputti nokalla kuorta. Soitin emännälle, että onko täytekakkua, niin juodaan varpajaiskahvit. Oli se niin iloinen perhetapahtuma."


Olemme itse lähetelleen erityisesti postikortteja Suomeen vähän laajemmalle kaverijoukolle. Takaisinkin on toisinaan tipahdellut jotain: äitiemme lisäksi meitä ovat muistaneet muutamat kaverit ja sukulaiset. Tosi kivaa, jos postilaatikossamme odottaa jotain postia: pitäisi muistaa myös Suomessa laittaa välillä kortteja tai kirjeitä tutuille.

Posti kulkee 1. luokassa Sveitsistä Suomeen (tai toiseen suuntaan) yleensä kahdessa vuorokaudessa. Postimaksut täältä Suomeen ovat tietysti kalliimmat kuin esimerkiksi EU:n sisäisissä posteissa: postikortin lähetys maksaa 1,30 frangia eli noin euron verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti