maanantai 6. kesäkuuta 2011

Grattis Kleidung

Lauantaina päätimme viettää taidepäivää. Kävimme ensimmäistä kertaa Kunsthaus Basellandissa, jonka ryhmänäyttelyssä suurimman vaikutuksen teki Nigerian öljyriistoa käsittelevä videoteos. Videotaide voi olla kiinnostavaa, vaikka välillä minustakin on tuntunut, etten ymmärrä koko aluetta. Mutta onneksi on viime aikoina saanut kokea ja nähdä paljon hyviä videoita.

Suunnittelimme polkevamme erääseen galleriaan, mutta Baselin kadulla nähty ilmaisia vaatteita tarjonnut rekki pysäytti meidät ja muutti suunnitelmat. Siitä löytyneet vaatteet mukanamme päätimme vain nauttia terassiolosta.



Pyöräilimme joen toiselle puolelle ja istahdimme Hirscheneckiin, joka taitaa olla suosikkibaarimme Baselissa: edullisemmat hinnat kuin muualla sekä hyvät tarjoilut pikkunälkään ja rento meininki. Kesäaikaan terassi tekee paikasta vielä vähän paremman. 

Söimme mainiot leivät (minulle tofulla, Samille juustolla) ja sattumalta paikalle asteli eräs taidepiireistä tutuksi tullut baselilainen, jonka kanssa juttelimme kahvien äärellä pidempään.

Kotiin polkiessamme katselimme tummuvaa taivasta, mutta ehdimme juuri ennen sadetta kotiin. Ensiksi tuli rakeita, sitten kunnon kaatosade.

Sunnuntai-iltapäivänä jatkoimme taide-elämää pyöräilemällä Baselin toiselle puolelle ja Fondation Beyelerin näyttelyyn.

Pääsyy tuonne 15 km päähän polkemisessa oli kuitenkin Erican kutsu hänen luokseen viettämään iltaa. Siellä siis taas taiteilijajoukolla istuttiin iltaa, syötiin hyvin ja mm. pelattiin Jengaa.

2 kommenttia:

  1. Hei Mari,

    olen lukenut aiempaa blogiasi jo vuosia ja nyt muuttonne jälkeen tätä.

    Morsiusblogi liippaa läheltä omaa elämääni, joten sitä(kin) on huikeaa lukea.

    Häämatkamme poikkeaa Baselin kautta yhden päivän ajan, joten oli hienoa lukea Hirscheneck vinkistä.

    Kiitos siis siitä, ja tietty kaikista mielenkiintoisista blogeistasi!

    VastaaPoista
  2. Hei vaan ja kiitos kommentista sekä kehuista :)

    Hirscheneck on siinäkin mielessä hyvä paikka, että on kohtuullisen lähellä Reinin vartta, joka kesäaikaan on tietysti mainio paikka kuljeskeluun. Vanhoja taloja, paljon ihmisiä jne.
    Hyvää häämatkaa teille sitten aikanaa ja tietysti myös onnea naimisiinmenosta!

    VastaaPoista