perjantai 17. kesäkuuta 2011

Aussehen

Tämä teksti pohjautuu pelkkiin omiin havaintoihini ja sisältää silkkaa yleistystä!

Baselin seudulla pukeudutaan siististi, mutta ei kovinkaan värikkäästi.

Perusnuori näyttää täällä varsin samalta kuin Helsingissä, suositaan sellaista H&M-henkistä meininkiä. Nuorison alakulttuureja näkyy harvoin: silloin tällöin saattaa hevarimainen, skeittari tai punkkarihenkinen hahmo näkyä, mutta Helsinkiin verrattuna katukuva on tasaisen erottumatonta.

Koska monilla on rahaa, niin vaatteet ovat varmaankin usein hintaviakin, mutta niillä ei silti revitellä. Värikkäintä ja riehakkainta vaatetusta näkee esimerkiksi taidenäyttelyiden avajaisissa, kuten usein Suomessakin.

Vapaa-ajalla monet kulkevat käytännöllisyyttä arvostaen. Lenkkarit, vaellusjalkineet tai retkeilyhousut ovat yleinen näky. Luonnollisesti esimerkiksi pyöräilijöillä on harrastukseen sopiva varustus, joten erilaisten pyöräilypaitojen bongaus on jo melkein yksi huvimme: onhan paikallisella lihakaupallamme Jenzerillä oma pyöräilytiimi, joten aina havainnoimme, jos Jenzer-paita sattuu kohdalle.

Vanhempi naisväki antaa hiustensa harmauden näkyä paljon enemmän kuin Suomessa (ehkä tummat hiukset harmaantuvatkin hienommin, en tiedä).

Baselissa ei ole kovin paljon kirpputoreja tai second hand -kauppoja, ja niissä harvoissa hintataso voi olla korkea. Ilmeisesti siis käytettyjen vaatteiden ostaminen ei ole mitään supersuosittua puuhaa. Tosin viikonloppujen itsemyyntikirppikset lienevät aktiivisia, ja esimerkiksi lasten varusteille on omia second handejaan.


Kuten jo aiemmin olen kertonut, niin sveitsiläiset ovat selvästi suomalaisia tai saksalaisia hoikempi kansa. Ulkoasuun kuuluu siis ryhdikäs ja normaalivartaloinen yleisilme.

Yleisesti me siis sulaudumme varsin hyvin joukkoon eli meitä ei ulkonäön perusteella eroteta ulkomaalaisiksi. Toisaalta Baselissa on sen verran paljon porukkaa, joiden juuret ovat eri puolilla maailmaa, ettei täällä myöskään perussveitsiläisestä eroava ulkonäkö hätkäytä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti