tiistai 7. kesäkuuta 2011

Weintraube und Birne

Tänään kävimme lounastamassa Dornachin luostariravintolan terassilla, jonka viehättävä, puutarha- ja puistomainen terassialue teki jo viimeksi vaikutuksen.

Ruokailun (erittäin maistuvaa kasvislasagnea) jälkeen kuljeskeltiin katsomassa, mitä kaikkea puutarhassa kasvaa. Viinirypäleterttuja, päärynöitä, omenoita, vadelmia, kirsikoita, herukoita... Sekä salaatteja ja kaikenlaisia vihanneksia.

"Kirschen rot, Spargeln tot" tai jotakin tuohon suuntaan menee paikallinen sanonta. Eli siis kun kirsikat ovat punaisena, on parsa "kuollut", siis kirsikoiden kypsyttyä parsa-aika on ohi. Nyt joka puolella myydään kirsikoita, jotka useimmiten ovat todella hyviä, mutta paikallista valkeaa parsaa ei enää juuri ole kaupan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti