perjantai 3. kesäkuuta 2011

Alles gute zum Geburi!

Tänään on vietetty syntymäpäivääni. Taitaa olla 34-vuotisen elämäni ensimmäisen kerta, kun olen synttäripäivänä ulkomailla.

Itse asiassa vuorokauden vaihtuessa olin vielä Ranskan puolella, mutta alkuperäisen suunnitelman mukaista heräämistä Ranskasta ei tapahtunut, vaan palasimme päivän pyöräretkeltämme Elsassista Arlesheimiin.

Sami hemmotteli ranskalaishenkisellä brunssitarjoilulla. Nautittiin luonnollisesti vuoteessa: aikuisuuden hyviä puolia on esimerkiksi se, että saa syödä sängyssä vaikka jäätelöä.


Päivään kuului tepastelua Arlesheimissa. Lähijokemme läheisyydessä on paljon isoja etanoita ja kotiloita, mutta ensimmäistä kertaa näimme tällaisen yhteenliittyneen parin. Aurinkolasit ovat kuvassa mallaamassa etanoiden kokoa.


Iltakävelyllä kohtasimme jopa kaksi rapsuteltavaa kissaa. Tässä toinen niistä eli töpöhäntäinen. 


(Ja kirjoituksen otsikkohan on sitten paikallinen sanamuoto synttärionnitteluihin.)

3 kommenttia:

  1. Alles gute kerta kiellon päälle!

    VastaaPoista
  2. Hassua että tuolla on noin paljon rapsuteltavia kissoja. Täällä Irlannissa ovat mokomat sellaisia puolivillejä, eivät anna koskea :(

    VastaaPoista
  3. Zepa, merci ja danke schön!

    Ilkka, täällä etenkin kaupungeissa ja niiden lähikylissä kissan ovat kotikissoja, joiden sallitaan kuljeskelevan vapaana. Joten ovat siis yleensä ihmisystävällisiä vieraillekin.
    Tuolla syvemmällä maaseudulla on sitten enempi navettakissamaisia eli vain väijyvät pellolla hiiriä eivätkä halua ihmisiä lähelleen.

    VastaaPoista