maanantai 30. toukokuuta 2011

Elsass

Sunnuntaipäivä kului mukavasti Ranskan puolella. Naapurimme Bruno tarjosi mahdollisuutta lähteä hänen autokyydillään tutustumaan Elsassin näkymiin, joten pääsimme kiertämään pari pikkukylää sekä nousemaan yli tuhannen metrin korkeuteen ihmettelemään näkymiä kauemmas.

Ensimmäinen kohden oli Eguisheimin kylä, joka hurmasi keskiaikaisella tyylillään. Viehättäviä taloja, pieniä kujia ja viinikauppoja: onhan Elsass viinintuotantoaluetta, ja viiniviljelmiä oli todella runsaasti.


Istahdimme ravintolan terassille syömään. Flammkuchenit ovat pizzan kaltaisia, mutta ohuempia ja pienempiä.



Toinen pysähtymispaikka oli Riquewihr. Tämä kylä oli isompi, ja sunnuntaina siellä oli varsin paljon turisteja. Nättejä, erivärisiä taloja riitti ihailtavaksi. Sekä viinikauppoja ja niiden tarjontaa: Sami luonnollisesti hankki pari pulloa.



Viimeiseksi ajoimme korkeuksiin eli Hohneckille. Matkalla ostimme mm. paikallista mustikkapiirakkaa, leipää, mietoa omenasiideriä ja juustoa.

Täältä avautuivat upeat näkymät niin Ranskaan, Sveitsiin kuin Saksaankin.


Sen verran vaikuttavan vaikutuksen Elsassin viinimaisemat ja pikkukylät tekivät, että ryhdyimme suunnittelemaan pientä retkeä sinne. Hotelliyön esimerkiksi Equisheimista saisi kahdelle hengelle noin 50-60 euron hintaan.

5 kommenttia:

  1. Ihan tulee "koti-ikävä", minähän olen ranskalaisidentiteetiltäni varsin elsassilainen, vaikken kovin hyvin tuota Haut-Rhin'in puolta tunnekaan. Kauniita kuvia.

    Tosin, yhdestä kuvasta huomaa ettette ole paikallisia ;)
    Flammit syödään aina käsin :D

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, että joku tajuaa vielä kirjoittaa *Elsass* eikä *Alsace* kuten englannin vaikutuksesta on päässyt monella luistamaan. Samoin Bohemian ja Böömin yhteys on useimmilla niiiin hukassa...

    VastaaPoista
  3. Stazzy, varasimme tänään hotelliyön Eguisheimiin torstaista perjantaille: mennään siis tutustumaan paikkoihin uudelleen fillareilla. Ehkä sitten hallitaan flammienkin syöminen :) Tosin eipä noissa veistä tarvinnut kuin siihen, että sai sopivia palasia :)

    Zepa, tällä hetkellä minuun kai vaikuttaa niin vahvasti saksa, ettei Alsace tunnu yhtään niin luontevalta kuin Elsass.

    VastaaPoista
  4. Ja myös ärsyttävää, jos joku kirjoittaa suomenkielisessä tekstissä Zurich eikä Zürich. Tai Munchen eikä München. Jos ei osaa saada umlautia, niin kirjoittaisi sitten y:lla, jotta kirjoitusasu vastaisi foneettista asua edes jotenkin.

    VastaaPoista
  5. en mä nyt tiedä onko se niiiin paha kielivirhe käytää alueesta samaa nimeä kuin paikallisetkin ;)
    Tosin Elsass istuu suomalaistaivutukseen paremmin, joten sitä käytän esim. blogikirjoituksissa itsekin.

    VastaaPoista