lauantai 7. toukokuuta 2011

Markt und Schwimmbad

Päivällä menimme käymään Arlesheimin markkinoilla, joissa oli hyvä tunnelma ja paljon myyjiä. Tosin yllättävän vähän kaupattiin tuoreita vihanneksi: löysimme vain yhden kojun, josta sai esimerkiksi parsaa. Samaan syssyyn ostettiin siitä baselilaista hunajaa ja lähialueen kananmunia (jotka kotona totesin "aidolla" tavalla likaiseksi eli oli sellaista korrenpätkää ym. munissa kiinni: heti tuli enempi maalaisfiilis).

Markkinoilla oli myös kansantanssia. Olivat näköjään saaneet porukkaan jopa nuoren pojan.

Lisäksi omassa aitauksessaan lepäili muutama possu (siitä kolmannesta näkyy vähäsen aivan oikeassa reunassa, oli hautautunut olkiin). 

Ruokailun (tietysti parsaa) jälkeen päätettiin, että hellepäivän (+26) kunniaksi lähdetään tutustumaan viime viikonloppuna avattuun lähimpään ulkoilmauimalaan. Reinachin uimala sijaitsee noin kilometrin päässä, mutta muutaman kilometrin säteellä olisi pari vastaavaa ulkopolskuttelupaikkaa lisää.

Altaiden vettä ei lämmitetä, joten se oli tänään +18 astetta. Kyllähän siinä vähän aikaa tarkenee uida, mutta lieneekö minusta tullut vanha ja ääreisverenkierrostani heikkoa, kun toisella uintikerralla alkoivat varpaat palella.

Muutoin oli kyllä tosi kivaa. Koska aikoinaan olen ollut niin reipas, että olen suorittanut uimakandidaatin merkin, niin jopa jollain tasolla hallitsen uintitekniikat. Sami polskutteli vähän hitaammin, mutta hänkin oli innoissaan uudesta liikuntalajista, jossa yläkroppakin pääsee kunnolla työskentelemään.

Alkulämmittelynä pelattiin tietysti pingistä. Loppulämmittelyksi olisi kelvannut sauna, mutta eihän sellaisia täällä ole.

Uimala oli viihtyisä ja tilava, ja kuvassa näkyvän pitkän altaan lisäksi oli mm. hyppyallas ja matala allas lapsille. Kertamaksu aikuiselle on 4 frangia. Koska tämä ensimmäinen kerta oli niin miellyttävä, ostimme yhteisen 20 kerran lipun, joka maksoi 54 frangia. Eli tavoitteena olisi käydä uimassa pari kertaa viikossa.

2 kommenttia:

  1. Jaa että hellettä pukkaa edelleen. Meillä pitkästä aikaa aurinko paistahti eilen ja tänään, ihmiset jättivät heti vaatteet kotiin ja osa viiletti keskustassa hihattomissa ja shortseissa. Eikä palellut... no eiPÄ. Siellä oli todella kylmä!

    Mutku kattoo kotona ikkunasta että aurinko paistaa ja ruoho on vihreää, niin voi arvioida tosi väärin. Itellä oli sekä sukkahousut että takki, ja vähän oli ikävä hanskojakin.

    VastaaPoista
  2. Niinhän se aina Helsingissä menee: ihmiset villiintyvät ensimmäisistä kesän viitteistä, mutta mereltä puskee kylmä tuuli ja näpit jäätyy :)
    Täällä on oikeasti lämmin. Alkaa jo toivoa sadetta, kun on niin kuivaakin, mutta vissiin ennustavat saman auringonpaisteen vain jatkuvan.

    VastaaPoista