maanantai 2. toukokuuta 2011

Vappu

Vappupäivä aloitin munkkitaikinan leipomisella. Hiivapaketissa kerrottiin, että se riittää kilon jauhomäärään. Suomessahan määrä lasketaan nesteen mukaan (ja tietysti vaikuttaa se, tekeekö vaikka sämpylöitä vai pullaa).

Migros myi kardemummaa, mutta se oli hyvin hienoksi jauhettua. Taikinasta puuttuivat siis Suomesta tutut kardemummapilkut.

Jätimme taikinan kohoamaan ja suuntasimme kohti linnavierailua eli Burg Reichensteinin avoimien ovien päivään. Pieni linna on remontoitu ja varustettu nykyaikaisilla mukavuuksilla. Se on vuokrattavissa esimerkiksi juhlakäyttöön: pääsaliin mahtuu noin 50 henkeä ja ylhäältä tornista avautuvat hienot näköalat.








Molemmat unohdimme ottaa linnalle rahaa, mutta taas paljastui, miten luottavaisia sveitsiläiset ovat. Halusimme tehdä pienen hankinnan ja kysyimme, saako kyseistä linnatuotetta ostettua mistään muualta. Ei kuulemma saanut, mutta nainen kertoi, että viekää ensi viikolla rahat Arlesheimin kunnalle ja ottakaa tästä haluamamme tuotteet. Edes yhteystietojamme hän ei halunnut laittaa ylös.

Kotiin palattuamme aloitin munkinpaiston ja Sami valmisteli muita vappuherkkuja. Sima, munkit, perunasalaatti ja kalaleipäset maistuivat vieraillekin. Samoin lakritsi ja hapankorput sujahtivat parempiin suihin.
"Paras vappu ikinä", naureskelivat ulkomaalaisvieraat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti