keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Tramfahren und porridge

Tänään olis ovittu tapaaminen yhdeksitoista Baseliin IAAB:n tiloihin eli tapaamaan muita residensseissä olevia taiteilijoita ja selvittelemään yksityiskohtia. Ennen tapaamista ehdimme hieman ihailla aurinkoista Baselia.


IAAB:n toimistolla kohtasimme video- ja performanssitaidetta tekevän Erica Magreyin ja hänen miehensä Collin Cunninghamin New Yorkista sekä eteläafrikkalaisen kuvataiteilijan Jan Henri Booyensin. Kiva, että päästiin heti tutustumaan muihinkin täällä majaileviin ihmisiin.

Porukalla vielä kuljeskelimme kaupungilla ja kävimme syömässä, kunnes meidän piti lähteä takaisin Arlesheimiin odottelemaan asuntoon tullutta lämmitysjärjestelmää tarkistanutta henkilöä.

Tai no, Sami lähti ja minä jäin Baseliin hommaamaan itselleni kortin, jolla saan kaukoliikenteen junaliput puoleen hintaan sekä lähiliikenteen matkoja alennuksella. Kyseinen kortti maksaa noin 130 euroa, mutta sen verran varmasti reissataan, että kortti kannattaa ostaa.

Arlesheimissa päätimme jatkaa lähikohteisiin tutustumista. Ensiksi kävimme Würth-yhtiön (tunnettu työkaluvalmistajana) ylläpitämässä taidekeskuksessa, jossa oli esillä Georg Baselitzin teoksia.


Sitten kuljimme pitkin joenvartta, jossa totesimme, että kaikenlaiset kävely-, vaellus- ja pyöräreitit on merkitty hyvin.



Päätimme suorittaa päivän ostokset Arlesheimin naapuripitäjässä Dornachissa. Sinne kuljettiin pientä vanhaa siltaa pitkin.




Eilen löysin kaupassa vain pienen paketin kaurahiutaleita. Nyt löytyi isompi, ja yllätykseksi nämä olivat suomalaista alkuperää. Aamupuurosta ei siis täälläkään luovuta.




Ruokakaupoissa on tietysti mukavaa tutkailla valikoimaa. Vihannekset ovat selvästi houkuttelevampia kuin Suomessa tähän aikaan vuodesta, joten oli helppo valita iltaruokaa varten salaattiainekset.

Huomenna pitää tehdä pari hankintaa: adapteri (kaikki suomalaiset sähköpistokkeet eivät toimi yhteen sveitsiläisten pistorasioiden kanssa) ja Samille sisätossut. Minulla on hienot kazakstanilaistossut käytössä, sillä asunnon lattia on todella kylmä ja kämppä muutenkin vilpoinen. Samikin tarvitsee villasukkien lisäksi jotkut tossukat, jotka eristävät jalkapohjia lattiapinnasta.

2 kommenttia:

  1. Jes Halbtax-Abo, siitä on varmasti paljon iloa! :-)

    VastaaPoista
  2. Jep, tuskin vielä tammikuussa junaillaan pidempiä matkoja, mutta varmasti useampi reissu tehdään ennen kesäkuun loppua :)

    VastaaPoista