sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Schönmatt und Kirschtorte

Kuten on jo ehkä tullut selväksi, niin Arlesheimissa oleellisin harrastus on ulkoilu. Niinpä tänäänkin suuntasimme kävelemään: ensin reilu tunti ylämäkeä, sitten vajaa tunti alamäkeä takaisin.

Ylämäkeen mentäessä pysähdyimme hetkeksi ihailemaan maisemia ja jo matkan päässä häämöttävää Arlesheimia.

Viime viikonloppunahan saatiin nauttia hyvin keväisestä säästä. Tällä viikolla talvi teki comebackin, joten nyt ulkoiltiin pikkupakkasessa.


Kääntöpaikkanamme toimi Schönmatt, noin 600 metrin korkeudessa sijaitseva ravintola. Paikka oli sisustettu perinteitä henkivästi: täytettyjä lintuja, aseita, vanhoja kuvia ja myös tuollainen upea takka. Valaisin oli rakenneltu eläimen sarvista.

Ravintola oli täynnä väkeä. Vaikutti siltä, että monet perheet olivat tulleet autoilla tänne sunnuntailounaalle.


Nautimme Glüchweinia ja kirsikkatortta, jossa oli luonnollisesti runsaana kostukkeena Kirschiä.


Kyseisen ravintolan ja maatilan yhteydessä oli paljon hedelmäpuita: paikan myymälästä sai ostaa mm. erilaisia hedelmäviinejä, omenamehua ja kuivattuja yrttejä, ja siellä olisi ollut myös esimerkiksi pakastettua lampaanlihaa.


Aasi eleli samassa aitauksessa lammaslauman ja kanaparven kanssa.


Vielä yksi kuvalisäys eli paikallinen tapa pinota halot: kasataan pyöreitä kehikkoja ja pinotaan ne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti