tiistai 25. tammikuuta 2011

Die Finnin mit dem Reflektor

Vaikka Sveitsissä on valoisampaa kuin Suomessa, niin illat ovat edelleen pimeitä. Siksi olemme hämmästelleet, ettei täällä käytetä juuri lainkaan heijastimia.

Monissa ulkoiluvaatteissa on toki heijastinnauhoja valmistajan toimesta, ja pikkulapsiryhmiä näkee heijastavissa liiveissä, kuten Suomessakin.

Mutta erilaiset roikkuvat heijastimet tuntuvat puuttuvan lähes täysin. Kun eräänä päivänä odottelin seisoskellen, niin tuntematon mummeli huomioi neonkeltaisen muoviheijastimen ja kommentoi sitä ilmeisesti tyyliin "kiva ja värikäs". Ja kyseessähän oli siis mainosheijastin, jossa ei ollut minkäänlaista tyylikkyyttä verrattuna kaikkiin niihin heijastimiin, joita Suomessa näkee.

Katuvaloja täällä on selvästi vähemmän kuin Suomessa, joten sikäli näkyvyydelle olisi tarvetta. Tosin katuvalojen vähyys miellyttää itseäni: onpahan vähemmän valosaastetta.

Pyörissä on kyllä lähes poikkeuksetta hyvät valot, niin edessä kuin takana. Ilmeisesti laki ne määrää ja toisaalta heikkojen katuvalaistuksen vuoksi ne ovat tarpeelliset. Onhan se hyvä, jos pimeässä pyöräillessä näkee eteensä.

- - -

Pàivän kuvassa Sami ahkeroi tietokoneella eli kasaa printtejä maalauksistaan portfolioon.

5 kommenttia:

  1. Heh, pääsette vähä vähää ulkosuomalaisuuden sydämeen. Yksi piirteistä on "mikä heijastin, emmää ole semmoisista kuullut".

    VastaaPoista
  2. Guten Tag. Eikös Suomessa heijastin tullut lailla pakolliseksi? Ainakin jotain 10 vuotta sitten heijastimia ei ollut "vapaehtoisesti" juuri kellään Suomessakaan.

    VastaaPoista
  3. Stazzy, joo, näitä heijastimia saa selitellä myös muille kuin sveitsiläisille, kun kuvittelevat vissiin, että ihan koristuskena pidämme outoja muovipalasia (Samilla on KOP-pankin logo...)

    Zepa, ei mulla muisti kovin pitkälle riitä, mutta ei Suomessa sentään kukaan koskaan ole ihmetellyt, että mikä toi on :) Tällä hetkellähän heijastimet on Suomessa oikein trendi ja askartelukohde.

    VastaaPoista
  4. OT: sinut on haastettu! :) Ja tämä lienee nyt oikeastikin vähän haasteellinen juttu uuden lokaation vuoksi!
    - Katja

    VastaaPoista
  5. Katja, kiitos haasteesta! Pieniä muutoksia peruselintarvikkeiden kohdalla on tehty, mutta yllättävän samoilla mennään niin täällä kuin Sveitsissä. Palaan tähän :)

    VastaaPoista