sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Schartenflue

Tänään oli tietysti vuorossa sunnuntain ulkoilu. Minun, Samin ja Henrin kävelystä tulikin tähänastisista reippailuistamme pisin. Tällä hetkellä tuntee jaloissaan, että on ensin noin pari tuntia kulkenut ylämäkeä ja sitten tunnin verran tullut alas.

Arlesheimista lähdettäessä tähyilimme viinitarhassa laiduntaneita lampaita. Huomasimme aivan pienen karitsan, jota emo nuoli, ja tarkemmin katsoen havaitsi, että emolta vielä roikkui ilmeisesti istukka tms. Eli siis karitsa oli syntynyt äskettäin.

Tuttuun sunnuntaitapaan paljon muitakin ulkoilijoita oli liikkeellä. Moni sauvakäveli, jotkut ratsastivat.


Erityisesti maastopyöräilijät tuntuivat aloittaneen tosissaan kevätkauden, niin monia pyöräilijöitä näkyi metsäreiteillä. 


Schönmattissa aasi tuli tutuksi edellisellä vierailulla. Silloin tosin aasi seisoskeli lumessa.  


Samoin Schönmattin kirsikkatorttu oli edelleen hyvää. Nyt nautittiin juomiksi kuumat kahvijuomat alkoholitujauksella. 



Ostimme Schönmattin tilamyymälästä kananmunia: kanojahan täällä oli sekä aitauksessa kuopimassa että pihalla vapaana liikkumassa. 

Myös ravintolan terassi keräsi väkeä. 


Jatkoimme Schönmattilta kohti lähialueemme korkeinta huippua (Schartenflue, 759 m).



Ja sinne myös päästiin. Sää oli hieman utuinen, joten mielettömän kauas ei nähnyt. Ihmisiä oli paljon täälläkin, kun kerran paikalle voi tulla myös autolla, ja lisäksi voi istua ravintolassa tai sen terassilla. 


Kävelyreitit on täällä merkitty hyvin. Kylteistä näkee paikkakuntien nimet ja lisäksi arvioidun kävelyajan kyseiseen paikkaan.



Paluumatka tuli joutuisammin, kun alamäkeä kuljettiin.  Schartenflue näkyy tässä kuvassa tuona nyppylänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti