keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Der Gast aus Finnland

Samin veli Henri saapui maanantai-iltana vieraaksemme. Teimme alakertaan "vierashuoneen" eli virittelimme pienen pätkän sermiä pystyyn ja tyrkkäsimme toisen varavuoteista sen taakse.

Ei siis ole tarjota varsinaisesti omaa huonetta vieraille, kun asunto on niin yhtenäistä tilaa, mutta toivottavasti Henri nyt pariviikkoisen vierailunsa kestää ilman kunnon yksityisyyttä.

Tiistaiaamu alkoi turhan varhain. Viime viikolla yhdestä pistorasiastamme nousi savua ja kipinöitä sekä kärähtänyttä hajua. Lopetimme pistorasian käytön ja pyysimme kutsumaan sähkömiehen paikalle. Tämä sähkömies soitti eilen aamulla klo 8.45, jolloin tietysti taloutemme oli vielä täydessä unessa.

Sveitsiläinen elämänrytmihän on varhainen: ainakin Baselissa ilmeisesti monet koulut alkavat klo 7.40, joten sen vuoksi tietysti aikuisetkin ovat aikaisin liikkeellä. Päivällä lähes kaikki toiminta keskeytyy parin tunnin lounaspätkään (kouluissa ei tietenkään ole ilmaista kouluruokaa Suomen tapaan), ja sitten taas jatketaan.

Nooh, sähkömies siis tuli aika pian soittonsa jälkeen. Pistorasia on siis kunnossa ja me olimme aikaisemmin ylhäällä kuin normaalisti.



Päivän puuhailujen (Arlesheimin näyttämistä Henrille, ruuanlaittoa, Lukkarisen veljesten olutshoppailua jne.) jälkeen lähdimme illaksi Baseliin. Siellä oli järjestetty paikallisten taiteilijoiden ateljeetaloon tapaaminen, jossa esiteltiin IAAB:n vaihtotaiteilijat.

Eli siis höpöttelyä ihmisten kanssa ja punaviinin nautiskelua.

Tämän jälkeen suuntasimme vaihtotaitelijaporukan kanssa syömään döner-paikkaan. Kebabit ja falafelit ovat sentään täällä kohtuuhintaisia eli noissa grillipaikoissa saa täyttävästi syödäkseen 5-10 eurolla.

Tänään tein viherhankinnan asuntoomme. Jo aiemmin pohdin, että pitäisi varmaan kasvattaa yrttejä, kun kerrankin olisi tilaa siihen (Kallion kodissani ainoa ikkunalauta oli täysin varattu kissalle, joten yrttikasvatus rajoittui lämpimään kesäaikaan ja ulkoilmaan).

Huomasin nyt Coopissa sekä basilikaa että persiljaa ruukuissa. Normaalisti tuoreyrtit myydään täällä pienissä muovipusseissa, eli mitään ruukkuyrttejä ei ole kaupan. Päättelin, että näiden yksilöiden täytynee olla soveltuvia kotikasvatukseen. Saa nähdä, pysyvätkö hengissä.


Ostin myös ruohosipulin ja korianterin siemeniä, jos vaikka saisi itse idätettyä yrttejä kasvukuntoon. Mutta ruukut ja multa vielä puuttuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti