perjantai 18. helmikuuta 2011

Pentti Monkkonen und Bloody Mary

Eilen illalla oli New Jerseyy -galleriassa avajaiset, joista kiinnoistuimme heti taiteilijan nimen vuoksi. Kyseessä oli nimittain yhdysvaltalaistaiteilija Pentti Monkkonen (s. 1975).

Onneksi myös Pentin video vaikutti hyvältä. Niinpä otimme mukaan yhden Sisu-rasian ja tallustelimme galleriaan.

Pentti osoittautui hauskaksi mieheksi, joka ulkoisesti näyttää aivan suomalaiselta. Hänen isoisänsä oli kotoisin Karjalasta, mutta Pentti itse ei ollut koskaan käynyt Suomessa, eikä osannut myöskään puhua Suomea. Sisu-sanan merkityksen hän tiesi, sillä hänellä oli kuulemma ollut lapsena paita, jossa luki Sisu.

Lisäksi suomalainen vaihto-oppilas oli aikoinaan opettanut sanomaan "perkele" (kuinka klassista onkaan opettaa ulkomaalaisille suomalaisia kirosanoja...). Meiltä Pentti kysyi oikeaa termiä skoolaamiseen, joten sitten toisteltiin "kippis".

Kuten suomalainen voi arvata, sukunimi oli alunperin ollut Mönkkönen. Luonnollisesti toivotimme Pentin tervetulleeksi Suomeen.

Avajaisissa sai tehdä vodkasta ja tomaattimehusta Bloody Mary -drinkkejä. Henri ja Sami varustivat juomansa kunnon selleriannoksella. 


Sami ja Henri lähtivät galleriasta kohti FC Baselin jalkapallo-ottelua, jonka kotijoukkue harmittavasti hävisi vankasta suomalaiskannatuksesta huolimatta.

Minä suuntasin Erican kanssa hyväksi kehuttuun thai-ravintolaan nimeltä K. MU:N. Ravintolaa oli vaikea löytää vanhalta asemamakasiinialueelta, mutta lopulta pääsimme perille ja saimme nautti hyvää, punaista tofucurrya kivassa ympäristössä.

- - -

Sami sai viime viikolla valmiiksi toisen maalauksensa. Tässä sen tekovideo:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti