tiistai 1. helmikuuta 2011

Delikatessen

Huomasimme tammikuussa kaupoissa neliskanttiset, isohkot paketit, jotka sisälsivät pyöreitä, tomusokerilla peitettyjä levyjä. Pitihän niitä tietysti ostaa jo ennen kuin tiesimme, mistä on kyse.

Fasnachtschüechli paljastui karnevaaliherkuksi, joka on maultaan varsin samanlainen kuin tippaleipä ja valmistetaan uppopaistamalla. Rakenne on täysin erilainen: kivempi näitä on syödä kuin varisevia tippaleipiä, eivätkä Fasnachtschüechlit tunnu yhtä rasvaisilta.





Facebookissa kuvan nähneet, Sveitsissä asuneet toverit kommentoivat, että Migros-kauppaketjun Fasnachtschüechlit olisivat parempia kuin nämä Coopin. Ostettiin niitä sitten eilen, mutta täytyy tunnustaa, etten itse havainnut suurtakaan eroa.

Koska Sami pitää suuresti runebergintortuista, niin lupasin tehdä niitä. Toteutin lupaukseni tänään, kunnon perinteisin leivontakeinoin, sillä asunnon varusteluun ei kuulu esimerkiksi sähkövatkainta tai muuta vastaavaa keittiökonetta.

Mutta hyviä torttuja silti saimme aikaan. En vaivautunut kaupoissa edes etsimään karvasmanteliöljyä, vaan päätin kokeilla paikallista Kirschiä sekä taikinassa että torttujen kostukkeena. Se toimi vallan mainiosti, ja Samin mielestä nämä olivat parhaat runebergit, jotka hän on koskaan saanut.

1 kommentti:

  1. Hei!

    Tässäpä kiva linkki

    www.liperi.de

    Terveisin ex-liperiläinen, nykyinen espoolainen.

    VastaaPoista