sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Wettervorhersage

Olemme täällä huomanneet, etteivät viiden päivän sääennustukset ole kovinkaan luotettavia. Ilmeisesti läheiset vuoristot ja muut maanmuodot tekevät ennustamisesta haasteellista, ja näin ollen parin päivän päähän ennakoitu säätila voi olla jotain aivan muuta.

Nyt alkavalle viikolle on luvattu erittäin miellyttävää kevätsäätä:

Välillä tässä olikin harmaampaa ja sateista. Mutta nyt siis kevät voisi lähteä täyteen vauhtiinsa.

Eihän kevät tosin täällä ihan samalta tunnu kuin Suomessa, koska jo tammikuussa oli hyvin kauniita päiviä, eikä luntakaan ole ollut muutamaa päivää lukuunottamatta. Päivätkin ovat tietysti pidempiä kuin Suomessa.

Lisäksi talvellakin monet kasvit ovat vihreitä, kuten muratit ja erilaiset pensaat. Joidenkin talojen eteen on istutettu peräti palmuja.

Mutta kevään merkkejä tietysti näkyy koko ajan enemmän. Erilaisia kukkia, leskenlehdistä narsisseihin, puskee maasta, ja olen innolla katsellut myös nokkosten kasvua: viikon päästä varmaan voi jo hyvin kerätä aineksia ensimmäiseen nokkospiirakkaan.

Tänään sunnuntaina päädyimme 41 kilometrin fillarilenkille. Melko suuren osan matkasta kuljimme vaellusreitillä emmekä siis varsinaisella pyöräreitillä. Vaellusreititkin nimittäin ovat usein pyöräilykelpoisia (jos ei vain ole tolkuttomia ylämäkiä...): muutama lyhyt pätkä piti taluttaa, mutta  saimme ihailla tosi kivaa luontoreittiä.

2 kommenttia:

  1. Kesähän siellä melkein jo, ja purot somasti puli puli. Päivän pituudessa Helsinki ohittaa jo Baselin 6 minuutilla. Tästä vaan rako vauhdilla kasvaa. Eilenhän oli se kevätpäiväntasaus.
    t:karri

    VastaaPoista
  2. Aijai, teillä on siis huikean valoisaa siellä! Täällä kevät kieltämättä on jo mukavan lämmin ja kukkivainen.

    VastaaPoista