keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

"Traces from iaab", Regenbogen, Bärlauch und Brennessel

Eilen siis vietettiin Dock:ssa Samin, Erican ja Georgesin yhteisen näyttelyn avajaisia. Teokset ovat ikkunoissa esillä 10. toukokuuta asti, joten eiköhän aika moni baselilainen ne havaitse.

Taiteilijat myös kertoivat omasta tavastaan tehdä töitä sekä teostensa taustoista. Minä pidän siitä, sillä mielestäni nykytaiteesta saa paljon enemmän irti, jos voi perehtyä vähän enemmän taiteilijan ajatuksiin ja näkemyksiin.

Taiteilijat poseerasivat illan hämäryydessä, taustalla Georgesin teos. 


Samin ikkunassa poseeraa St.Berghain sekä vasemmassa alakuvassa kahdeksan pikkumaalausta eli "Profiles on scale 1:1".


Tänään pysyttelimme Arlesheimissa. Päivän sää vaihteli auringosta vesikuuroihin, joten ei ihme, että bongattiin kävelyllä sateenkaari. Tämä sateenkaari näyttää päättyvän Birseckin linnaan.


Luonto alkaa jo vihertää kauniisti. 


Pari viikkoa sitten havaitsimme, että täällä myydään Bärlauch-nimisellä kasvilla höystettyjä tuotteita kausiherkkuina. Pääteltiin tietysti, että kyseessä on jonkinlainen sipuli.

Internetin avustuksella selvisi, että kyseessä on karhunlaukka, jota kasvaa täällä runsaasti. Kasvi muistuttaa niin kovasti kieloa ennen kukkien tuloa, etten uskalla lähteä itse keräilemään, ellei joku minulle kädestä pitäen neuvo karhunlaukan tuntomerkkejä.

Sen sijaan nokkosia uskallan poimia täälläkin. Tänään tein ensimmäisen reissun lähijokemme varrelle ja keräsin ryöpättäväksi noin 1,5 litraa nokkosia. Pistin ryöpätyt nokkoset pakkaseen, mutta tarkoitus on jossain vaiheessa tehdä nokkos-tofupiirakkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti