lauantai 12. maaliskuuta 2011

Fondue oder Tofu

Torstai-iltana Barbara järjesti fondue-illan. Istuin suuren osan ajasta tokiolaisen Taron vieressä, joka on yksi vaihto-ohjelman taiteilijoista. Taro söi fondueta ensimmäistä kertaa (meillehän tämä oli jo toinen kerta), ja juttelimme mm. siitä, miten täällä Sveitsissä on runsaasti juustoja kaupoissa, kun taas Japanissa tofuhyllyt ovat yhtä massiiviset.



Lisäksi sain kuulla, että Tarollakin on kissa. Se kulkee suhteellisen vapaasti, koska sille on oma, teknologisesti varusteltu tilansa parvekkeella. Esimerkiksi ruokaa tulee automaatista kuuden tunnin välein.

Perjantaiaamuna sitten netin avaaminen paljasti, että Japanissa on tapahtunut maanjäristyksiä ja tsunami.

Tietysti tällainen länsimaita kohdannut katastrofi kosketti: minunkin pari tutuistani asuu Japanissa (heillä ei ole hätää), ja tietysti Taroon tutustuminen vaikuttaa uutisten lukemiseen ja katsomiseen.

Mutta Sveitsissä elämä jatkuu muutoin aurinkoisesti. Torstaina päivällä kävimme Saksan puolella Freiburgissa, ja tein mieluisan löydön (=häämekko) kirpputorilta. Sami hankki taiteilutarvikkeita ja leikkautti hiuksensa (maksoi 12 euroa).

Perjantaina Samin lähti ripustamaan kahta maalaustaan ensi viikolla olevaan iaab:n vaihtotaiteilijoiden näyttelyyn. Siellä on siis mukana näiden kaikkien viiden taiteilijan teoksia, Samilta kaksi öljyävrimaalausta ja Piirustusluokka. Tervetuloa vaan avajaisiin perjantaina klo 18, mikäli nyt Baselin seudulla asuvat/liikkuvat tätä lukevat!

Minä kävin samaan aikaan pyöräilemässä Baselissa, kiertämässä parit pikkuputiikit ja ihailemassa keväistä kaupunkia ja sen fiilistä. Tällä reissulla sain tiedon REH4
-nimellä kutsustusta pikkuputiikkien, ravintoloiden, gallerioiden yms. tilojen yhteenliittymästä. Eli jos Kleinbaselissa liikkuu, niin kannattaa tsekata kyseinen nettisivu ja sen tarjonnat.

Kasernen alueella oli paljon ihmisiä viettämässä aikaa, kuten myös Reinin rannoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti