perjantai 4. maaliskuuta 2011

Fasnachtskostüm

Meillä oli taas Suomi-vieraita, kun Roope, Aleksi ja Tuuli tulivat torstai-iltana Baseliin, kun olivat matkalla junilla kohti Suomea.

Demos Helsingin porukka on ollut Italian interrailillaan: menomatkalla he kävivät mm. Freiburgissa, josta voi lukea Aleksin kiinnostavan tekstin. Ennen meille saapumistaan he olivat viettäneet edellisen yön Sveitsissä Valsin kylpylässä. Sen verran houkuttelevalta paikka kuulosti, että ehkä meidänkin pitää lähteä sinne edes yhdeksi yöksi.

Torstai-iltana istuttiin ensin meillä, maisteltiin paikallisia viinejä ja oluita sekä tietysti syötiin. Minä lähdin poikien mukana Baseliin, jossa käväistiin parissa baarissa ja juteltiin mm. baselilaisesta ja sveitsiläisestä elämänmenosta ja -tavasta.

Perjantaina aamupäivästä ilahduin, kun kuriiri toi uuden Visa-korttini: aiemmin tällä viikolla sain viestin, että kortti tulee turvallisuussyistä uusia. Onneksi se sitten puhelun ja sähköpostien avulle järjestyi kivuttomasti ja tietysti minulle maksuttomasti. Tosin selvyyttä siihen, mitä ja missä korttitiedoilleni oli tapahtunut, ei ole tullut.

Perjantain iltapäivä omistettiin kiertelylle tutuissa lähinähtävyyksissämme. Onnistuin jälleen rapsuttamaan kissaa, joka tällä kertaa oli pitkäkarvainen, naukuvainen ja kehräävä.


Arlesheimin keskustassa havaittiin sininen karnevaaliasu, jossa oli lappu, että saa ottaa ilmaiseksi. Sami testasi kyseistä pellepukua, ja olihan se niin tyylikäs, että pakko oli ottaa mukaan.


Lounastimme porukassa, kävelimme reitit ja paikat ja suoritimme vähän ostoksia, ennen kuin kolmikon piti jo kiiruhtaa kohti Baselin asemaa ja yöjunaa Kööpenhaminaan.

Roope hieman lupaili, että tulee meille vielä uudelleen jossain välissä. Todennäköisesti saamme majoittaa ennen kesäkuun loppua muitakin vieraita, ja kivaahan se on, että meillä käy porukkaa kyläilemässä.

3 kommenttia:

  1. Heh, olikohan samassa kohtaa, jossa viime viikolla oli ilmaiseksi tarjolla ihan aito Stokken hyvä ryhtipalli.

    VastaaPoista
  2. Me on bongattu noilla nurkilla aiemmin neljä kivannäköistä tuolia, jotka olivat ilmaiseksi jaossa. Ei toki voitu niitä ottaa, kun ei saada asuntoon tuoda ylimääräisiä huonekaluja, ellei niitä sitten myös roudata pois.

    Täällä Arlesheimissa ei ole esim. sellaisia kirpputoreja tai kierrätyskeskuksia, joihin voisi tavaroita helposti viedä, joten kai tällä ilmaiseksi antamisella pyritään vähentämään tavaraa. Tosin käsittääkseni toimintaa ei hirveän positiivisesti katsota, kun sveitsiläiset eivät halua tavaroita lojumassa ympäriinstä.

    VastaaPoista
  3. Liekö tuollaisessa sellainen meininki, että tavara otetaan takaisin sisään, jos ei kenellekään kelpaa? Stokke lähti isäntäväen matkaan, joten ympäristö pysyi siistinä :)

    VastaaPoista