torstai 5. toukokuuta 2011

Velo Team

Kuten lienee tullut selväksi, niin me pidämme pyöräilystä. Olemme tyytyväisiä, että asuntoon kuuluvat käyttöpyörät ja pääsemme niillä ajelemaan niin hyötymatkoja kuin pyörälenkkejä.

Mutta pyörät eivät ole mitkään maantiekiiturit. Niissä on turhan leveät renkaat ja ne ovat raskasrakenteiset. Minun pyöräni vaihteet temppuilevat aina ja Samin pyörän runko on pitkälle miehelle vääränkokoinen. 

On siis selvää, että jos asuisimme täällä pysyvämmin, niin hankkisimme maantieajoon paremmin soveltuvat pyörät. Maastopyöräily ei ole meidän juttumme, mutta viilettäminen pitkin hyväkuntoisia asfalttiteitä sopii hyvin. Pyöräily on täällä tietysti suosittu harrastus, ja "oikeita fillaroijia" viilettää ohi hurjaa kyytiä.

Sami on innostunut täällä ylämäkien ajamisesta. Minä en voi väittää, että vieläkään nauttisin siitä, että kilometritolkulla poljetaan yhtäjaksoista ylämäkeä, sydän hakaten ja sisukkaasti. Mies sen sijaan saa jotain omituista nautintoa ja suurta onnistumisen tunnetta.

Eikä miehelle enää riitä "oikeaksi liikunnaksi" esimerkiksi tunnin ulkoilu kävellen tai pyöräillen. Kun kunto on kasvanut, ovat myös Samin tavoitteet kasvaneet. Niinpä pyörälenkin pitää olla mieluusti vähintään 1,5 tuntia ja kävelyillä vaelletaan pitkiä reittejä pitkin kukkuloita.

Esimerkiksi tänään käveltiin ensin sellaiset 1,5 tuntia ylämäkeä ja sitten tunti alamäkeä, arvioilta noin 12 km kävelyä, ja siihen päälle 7 km pyöräilyä.

Samilla on siis todellinen sporttikausi menossa nyt, kun pääsiäinen ja vappu on taas juhlittu ja suomivieras poistunut. Suunnilleen joka toinen päivä pidemmästi pyöräilyä ja välipäivinä sitten maastokävelyitä. Juoksu on tällä hetkellä poissa harrasteista Samin nivusvaivan vuoksi.

Tänään kyllä jo ilmoitin, että voi olla, että mies saa tehdä jatkossa ylämäkipyöräilyitään yksikseen, jos intohimo niihin kasvaa edelleen. Minulle riittävät tasaisemmat maastot.

Mutta epäilemättä palaamme Sveitsistä varsin hyväkuntoisina.  Ja jäämme kaipaamaan näitä pyöräilymahdollisuuksia, hyvää ilmastoa ja vaihtelevia reittejä.

Loppuun vielä päivän kissa:

3 kommenttia:

  1. No, voidaan sitten Sami lähteä polkemaan ylämäkeen kun mie tulen...:D

    VastaaPoista
  2. Uh-huh, hirveetä raatamista tuo parisuhteilu!!

    VastaaPoista
  3. Koistinen, on tuossa varmaan muutama sopiva reitti, joita voitte puolestani lähteä polkemaan kahdestaan :)

    Zepa, joo, päivittäistä hikoilua!

    VastaaPoista