perjantai 22. huhtikuuta 2011

Panache


Eilen istuimme ensimmäistä kertaa lähijokemme vieressä olevalla terassilla naapurikylän Dornachin puolella. Auringossa oli liian kuuma vielä myöhäisellä iltapäivällä: ei tällaisia hellesäitä todellakaan osannut odottaa huhtikuuksi, kun Sveitsiin muuttoa mietti.

Minä join taas panachea eli oluen ja sitruunalimun sekoitusta. Varsin toimiva kesäjuoma. Lisäksi tietysti tykkään paikallisista alkoholittomien oluiden valikoimasta noiden lukuisten eri oluiden ohella. Samoin suosikkeihin kuuluu mieto, siiderimäinen omenaviini, jota saa litran parilla eurolla läheisestä juomatukusta. 

Tälle päivälle on luvattu 26 astetta lämmintä. Lähdemme kohta tarkkailemaan ulkoilmaa pyörä- ja luontokuljeskelulenkin muodossa.

Huomenna saamme Suomesta kaverin kylään viikoksi. Saa nähdä, saadaanko samalla peräti mämmiä!

2 kommenttia:

  1. Heh, huomaa, että olette lähellä Ranskaa. Panache on tosiaan tuon ranskalainen nimi, saksankielisillä alueilla se on useimmiten Radler (janojuoma esim. pyöräilijöille, koska se ei nouse päähän). Briteille se on shandy. http://de.wikipedia.org/wiki/Biermischgetr%C3%A4nk

    VastaaPoista
  2. Joo, me olemme todenneet, että täällä Baselin seudulla ranskankielistä sanastoa on ujutettu moneen, ja kuulostaahan se usein nätimmältä :) Kuten merci ja salut sekä tämä panache.
    Naapurimme mukaan kaikki opiskelevat ranskaa koulussa, joten sitä osataan koulunkin vuoksi paremmin. Ja tietysti tuo läheisyys Ranskaan tuottaa arkista kielenhallintaa.

    Itse olen muinoin ekan kerran juonut juomaa Radlerina eli Saksassa.

    VastaaPoista