lauantai 30. huhtikuuta 2011

Gepäck und vappu

Suomalaisvieraissa oli sekin hyvä ominaisuus, että heidän mukanaan saimme talvivaatteita Helsinkiin. Tänne tullessa matkatavaroiden kilomäärä oli lähellä ylärajaa, joten oli selvää, että paluulennoilla matkalaukut ovat liian raskaita. Olemmehan tehneet täällä ostoksia, eikä villakangastakki ole kesäkuun lopulla edes paras matkavaate.

Hanna ja Esa ottivat mukaansa peräti kokonaisen kassillisen vaatteita ja kenkiä. Jukalle pakkasimme villapaitoja ja muita lämmikkeitä.

Lisäys: Jäi se tärkein sanomatta eli kiitos tavarakuljettajille!

Suurempi kuljetuskysymys ovat Samin täällä maalaamat taulut. Oikea taidekuljetuksen tilaaminen maksaa useita tuhansia euroja, eikä sellaiseen ole tietenkään varaa. Siksi koetamme nuuskia, jos joku olisi käymässä pakettiautolla eteläisessä Saksassa tai Sveitsissä. Tällöin voisimme maksaa siitä hyvästä, että joku hakisi taulut meiltä. Tietysti tarjottaisiin tarvittaessa yöpaikka.

Tai sitten pitää selvittää, onko lähistöllä kuljetusliikkeitä, jotka tekevät keikkaa Helsinkiin ja kuskaus olisi sitä kautta mahdollinen. Tai jos Baselin taidemessujen aikaan ystävällinen helsinkiläisgalleria voisi lisätä taulut omiin kuljetuksiin. Tai sitten jotain muuta. Jos mitään ei järjesty, pitänee jättää taulut varastoon vaikka naapurin Brunolle.

Eli jos on pakettiautoilevia tällä suunnalla menossa Suomeen, niin saa vinkata meille!

Tavaroiden viemisessä ja tuomisessa Sveitsin ja Suomen välillä voi olla myös vero- tai tullikysymyksiä. Kuulemma esimerkiksi omasta muuttokuormasta voi joutua maksamaan esimerkiksi arvonlisäveroa tänne tullessa.

- - -

Tänään kävimme tutustumassa Arlesheimin uuden panimoravintolan avajaispäivään ja -tarjouksiin. Kivanoloinen ravintola, jossa oli tänään todella halpaa: omaa olutta 2 dl / 1 frangi, frangilla Weisswurst  und Bretzel, kahdella frangilla desi valkoviiniä. Aurinko paistoi terassille ja väkeä virtasi paikalle, joten taisi olla jonkinasteinen merkkitapahtuma näillä kulmilla.

Valmistelimme tänään myös huomista vappujuhlaa. Olemme kutsuneet muita vaihtotaiteilijoita luoksemme juomaan hunajasimaa (fariinisokeria ei täällä myydä kaupoissa) ja syömään munkkeja. Tarjoamme myös nakkeja, perunasalaattia ja kalavoileipiä sekä tietysti kuohuviinimaljat.

Tämän kunniaksi askartelin yo-lakin, jotta saadaan aidompaa otetta ulkomaalaisille esiteltäväksi. Lyyran tehtävää hoitaa 10 sentin kolikko.

3 kommenttia:

  1. Luomukaupoista saa kyllä yleensä tummaa sokeria (miksikähän sitä kutsutaan?) joka kelpaa oivasti siman ja piparkakkujen tekoon.

    VastaaPoista
  2. Joo, olisihan sen siman voinut tehdä tummasta sokerista, mutta hunajaisesta tuli kyllä tosi hyvää eli varmaan jatkossa Suomessakin käytän ennemmin hunajaa :)

    VastaaPoista
  3. Mä sain tavarani Suomesta Sveitsiin "halvalla" aikoinaan jonkun kuljetusliikkeen kautta, jonka yhdessä rekassa sattumalta oli 5m3 vielä tilaa. Maksoi joitain satoja euroja, mutta tuntui halvalta 3000 euroon verrattuna :-) Voisi kai kysellä tällaista vaihtoehtoa ihan vaikka suomalaisilta kuljetusfirmoilta, jotka Sveitsiinkin ajavat, että jos olis kotimaahan menevässä kuormassa tilaa vielä.

    T: Ilona

    VastaaPoista